Home » Over ons » Bestuur » extern-ondernemerschap-stef-huttinga.rtd

Portefeuillehouder Externe Betrekkingen & Ondernemerschap

Externe Betrekkingen

De voornaamste taak van Stef is het onderhouden van alle contacten van de Student Union met het bedrijfsleven. De hoofdtaak is het realiseren van nieuwe partnerships. Partnerships zijn meerjarige samenwerkingsverbanden met bedrijven. Hierbij is het uitgangspunt dat er meerwaarde wordt gecreëerd voor Uniondeelnemers, studenten en studentondernemers aan de Universiteit Twente, maar ook voor het bedrijf zelf. Deze meerwaarde kan zowel direct als indirect gerealiseerd worden. Directe meerwaarde ontstaat onder andere door kortingen of trainingen van professionele organisaties welke de student direct raken. Indirecte meerwaarde ontstaat door financiële middelen die een organisatie aan de Student Union ter beschikking stelt. Door middel van sponsoring wordt dit vervolgens aan de studenten teruggegeven.

Het gehele traject, vanaf het eerste idee en contact tot het tekenen en onderhouden van het partnership, wordt door Stef begeleid. De portefeuillehouder Externe Betrekkingen is vanuit de Student Union ook verantwoordelijk voor het Externe Betrekkingen-overleg met studieverenigingen.

Ondernemerschap

De Student Union is beleidsverantwoordelijk voor studentenondernemerschap aan de Universiteit Twente. Samen met Kennispark Twente en NIKOS zorgt de Stef voor het faciliteren en stimuleren van studentondernemerschap.

Ondernemerschap biedt voor studenten veel kansen om zichzelf te ontplooien en ervaring op te doen. Hiervoor wordt vanuit de Student Union en het Kennispark Twente veel ondersteuning geboden. De reden dat de Student Union zich met studentondernemerschap bezighoudt, is dat het enorme mogelijkheden biedt voor de student. De ervaringen die hiermee worden opgedaan zijn uniek en kunnen binnen de studie niet ontwikkeld worden.

Als portefeuillehouder Ondernemerschap is Stef bezig met het inventariseren van de behoeften van studentondernemers. Op basis hiervan probeert hij vervolgens actie te ondernemen waardoor de gewenste ondersteuning gerealiseerd wordt.

Daarnaast is het van belang om alles goed af te stemmen met de verschillende organisaties die zich hiermee bezighouden. Zo zijn er tal van bedrijvenclubs, Kennispark Twente, het Business & Science Park, het Innovatielab, NIKOS en meer. Aan de portefeuillehouder Ondernemerschap de taak om de diensten die aangeboden worden af te stemmen op de wensen van de studentondernemer. Stef is de spin in het web die overal van op de hoogte is en zo de juiste koppeling kan maken tussen de wensen van studentondernemers en het bestaande aanbod.

Over Stef Huttinga

Studie: Technische Bedrijfskunde
Actief geweest bij: Taste, Thoridor
Komt uit: Keijenborg
E-mail: s.s.j.huttinga[at]utwente.nl

Als nieuwe uitdaging binnen mijn studentencarrière heb ik gekozen voor een jaartje bestuur bij de Student Union. Ik mag hier de functie Ondernemerschap en Externe Betrekkingen bekleden.

Mijn activisme binnen het studentenleven heeft vooral plaatsgevonden bij A.S.V. Taste. Hier heb ik onder andere mijn dispuut gevonden en heb ik meerdere commissies gedaan, zoals de Kick-in. Naast activisme hier op de campus ben ik ook andere uitdagingen aangegaan, zoals een opleiding tot docent en onderzoek doen binnen de gevestigde bedrijfsvoering in Zuid-Afrika.

Mijn inzet dit jaar is vooral gericht op het bevorderen van het leven van de student in Enschede, met name de ondernemende studenten, en op het onderhouden van onze samenwerkingen.