EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go
EN | NL

Portefeuillehouder Communicatie, Internationalisering en welzijn

Communicatie

Bregje houdt zich bezig met alle interne en externe communicatie van de Student Union. Op het gebied van interne communicatie coördineert zij alle communicatieactiviteiten van de Student Union. Denk hierbij aan het up-to-date houden van de website, het inzetten van social media, het uitsturen van persberichten over belangrijke Student Union-evenementen en al het flyer- en postermateriaal. 

Op beleidsmatig niveau geeft zij richting aan de algehele communicatie en bepaalt welke boodschap overgebracht moet worden naar de student. Verder adviseert zij de Universiteit Twente op het gebied van de communicatie die plaatsvindt tussen de organisatie en haar studenten.

Om deze taken uit te kunnen voeren krijgt Bregje ondersteuning van het Student Union communicatieteam.

Internationalisering

Steeds meer internationale studenten gaan in Enschede studeren. Voor deze studenten moeten dezelfde mogelijkheden zijn als voor Nederlandse studenten. 

Als portefeuillehouder Internationalisering heeft Bregje samen met het International Office en de koepel UniTe de rol van kartrekker als het gaat om het creëren van een ideale leefomgeving en het ontvangen van internationale studenten op de Universiteit Twente. Onderwerpen waar zij mee bezig is zijn: integratie, acculturatie, inclusie en verschillende activiteiten die daarbij horen.

Welzijn

Vanuit de Welzijns portefeuille heeft de Student Union de wens om studenten te behoeden voor welzijnsproblemen. Bovendien wil zij graag studentenwelzijn in het algemeen verbeteren.  Als portefeuilehouder Welzijn organiseert en faciliteerd Bregje activiteiten om bovengenoemde te realiseren. 

Samen met de Universiteit werkt Bregje aan vraagstukken rondom studentenwelzijn. Zij zit onder andere in de stuur- en projectgroep Student Wellbeing Implementation Plan (SWIP), en werkt vanuit daar aan verschillende projecten. Dit doet zij onder andere met CES- SACC studentpsychologen, M&C en anderen betrokkenen vanuit verschillende faculteiten aan de Universiteit.


Over bregje walraven

Studie: International Business Administration

Actief geweest bij: S.V. Stress, A.S.V. Taste, Netherlands-Asia Honours Summer School, Stichting Thomas More, Pre-U, University of Twente.

Komt uit: Best

Email: b.g.h.m.walraven@utwente.nl

Ciao!

Mijn naam is Bregje en ik zal dit jaar werken aan de portefeuille Communicatie, Internationalisatie en Well-Being. Drie jaar geleden besloot ik vanuit Brabant in Enschede International Business Administration te komen studeren. Een keuze die grotendeels gemaakt werd omdat ik verliefd was op de prachtige campus van Universiteit Twente!

In de afgelopen jaren ben ik een vrolijke bewoner geweest van een van de campushuizen, en heb ik vooral genoten van de diversiteit van huisgenoten waar je in een studentenhuis mee woont. Als eerstejaars ben ik lid geworden van A.S.V. Taste en zit daardoor met 8 medestudenten in een jaarclub, waarmee ik ook het stadsleven goed heb ontdekt. Ik vind het nog steeds ontzettend leuk om met mijn huis- studie- of jaarclubgenoten te gaan sporten, wandelen, eten, Spaanse series te kijken, een wijntje te doen, of schattige boetiekjes en stadjes te bezoeken. 

Tijdens mijn studie ben ik actief geweest bij verschillende verengingen en heb ik verscheidende baantjes gehad, als student assistent en coördinator van Pre-U. Ook heb ik met veel plezier deelgenomen aan het Honours programma filosofie en via Stichting Thomas More wat ‘huiskamer’ colleges gevolgd over sociologische onderwerpen. In 2019 heb ik 6 weken in Beijing gestudeerd aan Peking University, China, en daarna voor mijn minor 6 maanden in Italië aan de Universiteit van Bologna. Leren van en over andere culturen heeft mijn interesse, en ben een groot fan van het uitproberen van nieuwe talen.

Wat ik dit jaar wil bereiken binnen de Student Union? Vooral onder de Corona-maatregelen vind ik welzijn erg belangrijk. Eenzaamheid is een groot probleem, ook onder studenten. Daarnaast zou ik me graag willen hard maken voor alle internationalen, die ondanks de Corona-maatregelen er toch voor gekozen hebben hier te blijven of komen studeren. Via verschillende middelen hoop ik beide het welzijn van studenten en de buitenland ervaring van internationalen aan onze Universiteit te verbeteren. Als laatst zou ik ook de zichtbaarheid van de Student Union onder studenten willen vergroten. Samen kunnen we zoveel meer bereiken!

Heb jij nog leuke ideeën die te maken hebben met mijn portefeuille? Of wil je graag wat pasta recepten uitwisselen, iets weten over de Student Union of Italiaans met me converseren? Stuur me gerust een mailtje of kom gezellig (op 1,5 meter) koffie of thee met me drinken!