EN | NL
student-union kamersite unioncard Union Deals unionshop createtomorrow tedex Eco Challenge Give it a go Buddy
EN | NL

Portefeuillehouder Communicatie, Internationalisering en welzijn

Communicatie

Godelieve houdt zich bezig met alle interne en externe communicatie van de Student Union. Op het gebied van interne communicatie coördineert zij alle communicatieactiviteiten van de Student Union. Denk hierbij aan het up-to-date houden van de website, het inzetten van social media, het uitsturen van persberichten over belangrijke Student Union-evenementen en al het flyer- en postermateriaal. 

Op beleidsmatig niveau geeft zij richting aan de algehele communicatie en bepaalt welke boodschap overgebracht moet worden naar de student. Verder adviseert zij de Universiteit Twente op het gebied van de communicatie die plaatsvindt tussen de organisatie en haar studenten.

Om deze taken uit te kunnen voeren krijgt Godelieve ondersteuning van het Student Union communicatieteam.

Internationalisering

Steeds meer internationale studenten gaan in Enschede studeren. Voor deze studenten moeten dezelfde mogelijkheden zijn als voor Nederlandse studenten. 

Als portefeuillehouder Internationalisering heeft Godelieve samen met het International Office en de koepel UniTe de rol van kartrekker als het gaat om het creëren van een ideale leefomgeving en het ontvangen van internationale studenten op de Universiteit Twente. Onderwerpen waar zij mee bezig is zijn: integratie, acculturatie, inclusie en verschillende activiteiten die daarbij horen.

Welzijn

Vanuit de Welzijns portefeuille heeft de Student Union de wens om studenten te behoeden voor welzijnsproblemen. Bovendien wil zij graag studentenwelzijn in het algemeen verbeteren.  Als portefeuilehouder Welzijn organiseert en faciliteerd Godelieve activiteiten om bovengenoemde te realiseren. 

Samen met de Universiteit werkt Godelieve aan vraagstukken rondom studentenwelzijn. Zij zit onder andere in de stuur- en projectgroep Student Wellbeing Implementation Plan (SWIP), en werkt vanuit daar aan verschillende projecten. Dit doet zij onder andere met CES- SACC studentpsychologen, M&C en anderen betrokkenen vanuit verschillende faculteiten aan de Universiteit.


Over Godelieve Brasz

Studie: Technische Geneeskunde
Actief (geweest) bij: DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’, DHC Drienerlo, DRV Euros and Sports Umbrella Twente
Komt uit: Wolfheze, Nederland
E-mail: g.m.brasz@utwente.nl

In 2018 ben ik begonnen met mijn studie aan de Universiteit Twente. Toen ik tijdens de Open Dagen over de campus liep, was ik eigenlijk meteen verkocht. De sfeer en het persoonlijke contact vond ik heel fijn en dat is wat mij betreft nog altijd iets waarin de UT zichzelf onderscheidt van andere Universiteiten.

Eenmaal in Enschede kwam ik op een actief huis te wonen en leerde ik tijdens de Kick-In het studentenleven kennen. Diezelfde week heb ik mij ingeschreven bij DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’, waar ik een actieve jaarclub heb gevormd. Verder ben ik ook heel sportief en ben ik daarom gaan hockeyen bij Dames 2 van DHC Drienerlo. Drie jaar later ben ik nog altijd wekelijks op de Toren te zien. Ook ben ik in mijn eerste jaar ‘spook’ geworden bij damesdispuut Spooky.
Als laatste heb ik aan de reeks clubjes een ploeg toegevoegd bij DRV Euros. Helaas heb ik door COVID-19 niet de eerstejaars competitie roeien kunnen ervaren, waar mening roeier enthousiast over vertelt.

Ik vind het altijd erg leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan en ben daarom altijd actief geweest binnen verschillende commissies. In mijn derde jaar wilde heb ik er toen voor gekozen om het Sports Umbrella Twente bestuur te doen. Ik heb heel veel geleerd van dit parttime bestuur en ik vond het vooral heel boeiend om te ervaren hoeveel inspraak je als student kan hebben. Ook merkte ik dat ik het eigenlijk zonde vond dat ik mijn tijd en energie moest verdelen over studie en bestuur. Om die reden ben ik aan het einde van mijn derde jaar opzoek gegaan naar een fulltime bestuur of studententeam. Nadat ik voor mijn gevoel alle mogelijkheden had bekeken, besloot ik al snel om vol voor de Student Union te gaan. Ik had het idee dat de SU helemaal aansloot op mijn interesses en verwachtingen. Niet veel later na het behalen van mijn bachelor werd ik dan ook verblijd met het nieuws dat ik vanaf september 2021 SU bestuurder zou worden. Een hele toffe uitdaging en ik besloot meteen al dat ik deze kans met beide handen wilde aannemen.

Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor de externe en interne communicatie, internationalisering en welzijn. Ik denk dat deze portefeuille heel erg bij mij past, aangezien ik het bijvoorbeeld heel leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen en over hun ervaringen te horen. Verder probeer ik zelf heel bewust bezig te zijn met mijn eigen welzijn en denk ik dat goede zelfkennis veel kan toevoegen aan het vinden van de juiste baan. Je leert niet alles in de collegebanken en daarom ben ik erg dankbaar dat ik dit jaar weer meer mag leren en mezelf persoonlijk en professioneel kan ontwikkelen. Ik hoop op dit gebied dan ook een mooie bijdragen te kunnen leveren aan de organisatie en de UT.

Hoewel ik wekelijks met studenten in gesprek ben over hun ervaringen en meningen, besef ik mij dat ik ook dan zaken of perspectieven kan missen die de aandacht verdienen. Voel je dan ook vrij om mij te contacten en om jouw ervaringen/ideeën te delen!